"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В ГПУ пояснили, що шукають в "Укренерго"

Понеділок, 5 жовтня 2015, 11:55

Головне слідче управління Генпрокуратури проводить досудове розслідування щодо зловживання службовим становищем особами "Укренерго" в період 2010-2014 роки.

Про це "Економічній правді" повідомили у прес-службі Генпрокуратури.

Згідно із повідомленням, слідчими Головного управління проводиться обшук в НЕК "Укренерго" за фактом зловживання службовим становищем службовими особами держпідприємства "Укренерго" в період часів 2010-2014 роки.

"Попередня кваліфікація звинувачень - частина 5 статті 191 "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом службовим становищем", та частина 2 стаття 364 "Зловживання владою або службовим становищем", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Як зазначили у прес-службі, наразі триває досудове розслідування. Обшуки проводяться в рамках цього розслідування на підставі рішень суду.

Як повідомляє кореспондент "УП", за словами прес-секретаря "Укренерго" Зиновія Буцьо, він не знає згідно з яким кримінальним провадженням ГПУ проводить розшук.

Буцьо зазначає, що вони стоять на вході в будівлю "Укренерго", але слідчі ГПУ їх не пускають.

"Обшуки проходять на 2 поверсі, мене не пускають, бо це ГПУ має вирішувати", - сказав він.

Вранці, 5 жовтня,  стало відомо, що в офісі НЕК "Укренерго" проходить обшук.

Раніше Міненерговугілля звільнило від виконання обов'язків директора НЕК "Укренерго" Юрія Касіча і призначило тимчасово виконуючим обов'язки директора Всеволода Ковальчука.

Як відомо, 26 грудня 2014 року Касіча було призначено новим керівником державного підприємства НЕК "Укрненерго".

Нагадаємо, в інтерв'ю "Українській правді", олігарх Григоришин підтвердив, що він рекомендував Міненерговугілля призначити Касіча виконуючим обов'язки директора "Укренерго".

Крім того, Григоришин в інтерв'ю жорстко розкритикував прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та голову Адміністрації президента Бориса Ложкіна.

Саме прем’єр-міністр Арсеній Яценюк у липні 2015 року доручив провести перевірку діяльності та держзакупівель ДП "Укренерго".

Нагадаємо, в березні 2014 року Міністерство енергетики та вугільної промисловості призначило виконуючим обов'язки директора НЕК "Укренерго" Костянтина Ущаповського.

Ущаповський до свого призначення з 2010 року обіймав посаду заступника директора - головного диспетчера "Укренерго". Крім того, в своєму інтерв'ю "УП" олігарх Григоришин зазначив, що Ущаповський це людина Ахметова.

Також, 11 березня 2014 року був звільнений з посади директор "Укренерго" Петро Омеляновський.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: