ЄБРР та Світовий банк почали кредитувати у гривні

Четвер, 8 червня 2017, 19:42

Європейский банк реконструкції і розвитку видав перший кредит в гривні у розмірі 530 мільйонів гривень.

Про це повідомили старший радник ЄБРР Антон Усов та генеральний директор ОТП Лізинг Андрій Павлушин, передає "Новое Время".

Відповідний проект рада ЄБРР схвалила у середу, 7 червня. Кредит наданий терміном на 3 роки для розширення фінансування українських приватних компаній, в тому числі малого і середнього бізнесу.

Реклама:

"Ми працювали над цією угодою 7 місяців. Перший гривневий кредит ЄБРР в Україні за їхню 25-річну історію тут. Ми беремо довгу гривневу позику на фінансування українських клієнтів у гривні на 3-4 роки", – написав на своїй сторінці у Facebook Павлушин.

Одночасно, про перший виданий кредит у гривні повідомила структура Світового банку – Міжнародна фінансова корпорація (IFC). Одержувачем позики стала компанія Auchan Retail.

Кредит у розмірі 15 млн доларів (приблизно 400 млн грн) Auchan отримає терміном терміном на 8 років.

IFC та Auchan є партнерами з 2013 року, коли IFC надала кредит Auchan у розмірі 30 млн доларів на розвиток роздрібної торгівлі продовольчими продуктами.

Нагадаємо, у 2017 році Європейський банк реконструкції та розвитку інвестує в сільське господарство України приблизно 150-200 мільйонів євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: