"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У НБУ не бачили заявки білоруського бізнесмена на купівлю "дочки" "Сбербанку"

П'ятниця, 30 червня 2017, 19:45

Національний банк України не отримував документи від третього претендента на покупку української "дочки" російського Сбербанку.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі НБУ.

"НБУ не отримував ніяких нових пакетів документів на узгодження придбання істотної участі в Сбербанку, крім тих, про які вже повідомляв", - сказав представник прес-служби НБУ.

За його словами, 10 квітня НБУ отримав пакет документів від громадянина Великобританії і РФ Саїда Гуцерієва, який планує придбати 77,5% акцій українського Сбербанку, а 14 квітня - пакет документів для погодження набуття прямої одноосібної істотної участі в цьому банку в розмірі 22,5% акцій від громадянина Великобританії і РФ Григорія Гусельникова.

Реклама:

Разом з тим, як повідомив агентству білоруський бізнесмен Віктор Прокопене, якому належить одна з найбільших інвесткомпаній в Білорусі - VP Capital, 30 червня він подав заявку в НБУ на придбання української "дочки" Сбербанку.

"Я вивчаю можливість придбання 100% акцій Сбербанку (Україна). Сьогодні подана заявка в НБУ і отримана довідка канцелярії НБУ про прийом документів", - сказав він.

При цьому він уточнив, що VP Capital має намір придбати 99,83% білоруського Парітетбанку, який в подальшому буде використаний для придбання Сбербанку (Україна).

Раніше повідомлялося, що Прокопене подав заявку на узгодження угоди з купівлі української дочки "Сбербанку Росії".

В кінці березня 2017 року найбільший російський державний банк - ПАТ "Сбербанк Росії" - оголосив про продаж своєї української дочірньої компанії, покупцем виступить консорціум інвесторів.

Очікувалося, що угода буде закрита до кінця першого півріччя 2017 року, до складу консорціуму інвесторів увійдуть латвійський AS Norvik Banka і неназваної білоруська приватна компанія.

Пізніше латвійський банк уточнив, що другим учасником консорціуму стала приватна білоруська компанія, що належить громадянинові Великобританії Саїду Гуцерієву - це син російського бізнесмена Михайла Гуцерієва, що має власний бізнес в Білорусі і пов'язаного загальними проектами в IT з Віктором Прокопенею.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!