"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Український Сбербанк купує син російського мільярдера

Вівторок, 28 березня 2017, 09:22

Основним покупцем українського дочірнього банку Сбербанку виступить син власника нафтової компанії "Русснефть" Михайла Гуцерієва Саїд.

Це випливає з повідомлення латвійського Norvik Banka, який також візьме участь в угоді, пише Інтерфакс-Україна.

"Сьогодні AS Norvik Banka і його основний акціонер, громадянин Великобританії Григорій Гусельников, підписали угоду про участь в інвестиційному консорціумі з придбання українського підрозділу російського Сбербанку. Мажоритарним акціонером нового консорціуму став громадянин Великобританії Саїд Гуцерієв і білоруська компанія, що належить йому. Ця угода дозволить запропонувати українським клієнтам обслуговування, побудоване на європейських принципах якості, прозорості та доступності, зберігши технологічний рівень банку, створений Сбербанком Росії ", - йдеться в релізі Norvik Banka.

"Придбаний банк має прекрасну інфраструктуру: в його платформу попереднім власником - Сбербанком Росії - були вкладені сотні мільйонів доларів. Це солідна основа для розвитку і якісного зростання проекту. Мій досвід підказує, що, прийнявши рішення про участь в ньому, всі учасники консорціуму роблять вельми далекоглядну і вигідну інвестицію, а самому банку це дозволить зробити великий крок вперед і реалізувати багато передових проектів не тільки в Україні, але і в сусідніх країнах Європи", - заявив Гуцерієв, чиї слова наводяться в релізі.

Реклама:

У повідомленні про родинні зв'язки інвестора нічого не сказано, проте наведена там біографія - навчання в Херроу і Оксфорді, робота в Glencore - повністю збігається з біографією сина власника "Русснефти".

Сбербанк в понеділок увечері оголосив про продаж 100% акцій української "дочки" консорціуму інвесторів, куди увійдуть Norvik Banka (належить бізнесменові Григорію Гусельникову) і білоруська приватна компанія.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: