З 1 квітня ціна українського вугілля зросте до 2 тисяч гривень

П'ятниця, 31 березня 2017, 18:32

Міністерство енергетики та вугільної промисловості рекомендувало встановити індикативну ціну 1 тонни вугілля, яке видобувається на державних шахтах, на рівні 2 тисяч гривень.

Відповідне рішення було прийнято на нараді під головуванням міністра Ігоря Насалика, передає прес-служба відомства.

Як зазначається, на нараді міністр поінформував про стан справ на ринку енергетичного вугілля та зазначив, що видатки бюджету на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції не покивають витрати вугледобувних підприємств.

"За таких умов необхідно встановити ціну на вугільну продукцію, яка дозволить частково збалансувати фінансовий стан підприємств вугільної галузі, забезпечить можливості для виплати заробітної плати гірникам та створить умови для сталого функціонування ПЕК", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

За результатами обговорення Міненерго рекомендувало з 1 квітня встановити  індикативну ціну 1 тонни готової товарної вугільної продукції на рівні 2 тисяч гривень з рахуванням базових показників якості.

Як наголошується, середня калорійність українського вугілля газової групи повинна становити 5200 Ккал.

Раніше віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон заявив, що для стабільного проходження майбутнього опалювального сезону необхідно буде імпортувати щонайменше 5 млн тонн антрацитового вугілля.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що Україна може купувати вугілля у США, Австралії чи Південної Африки.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: