Гройсман розповів, звідки Україна збирається купувати вугілля

Вівторок, 21 березня 2017, 09:00

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман не виключає того, що Україна буде купувати вугілля у Сполучених Штатів Америки, Австралії чи Південної Африки.

Про це він сказав увечері в ефірі каналу ICTV, повідомляє "Укрінформ".

"Ми зараз будемо його купувати за валюту. Це або Сполучені Штати Америки або Австралія або Південна Африка. Це надзвичайно серйозно" - заявив Гройсман.

Він зазначив, що свого часу уряд Арсенія Яценюка зробив велику роботу, а уряд Гройсмана її продовжив, заради того, щоб перетворити Україну на незалежну від російського газу держава.

Реклама:

"Ми вже понад 500 днів живемо без краплини російського газу. Ми вибрали код на те, щоб здобувати український газ з українських надр, і в цьому році ,я думаю, що ми більше ніж на пів мільярда кубів збільшимо здобування власного газу. Це означає, що на 500 мільйонів ми придбаємо менше за валюту, а це і є наша енергетична незалежність", - підкреслив прем'єр-міністр.

Він також в черговий раз прокоментував ситуацію з блокадою. За його словами, багато хто з тих, хто здійснює блокаду непідконтрольних територій Донбасу, щиро серцем вболівають за Україну, але їхні дії мають зворотний ефект.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!