"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Moody's підвищило рейтинг Метінвеста Ахметова

Четвер, 23 березня 2017, 20:40

Міжнародне рейтингове агентство Moody's підвищило корпоративний рейтинг холдингової компанії групи Метінвест з Caa3 до Caa2.

Про це передає агентство Українські Новини.

Разом з тим Moody's підвищив рейтинг імовірності дефолту з D-PD до Caa2-PD і рейтинг за національною шкалою (NSR) з Caa3.ua до B1.ua.

Реклама:

Раніше Метінвест повідомив про реструктуризацію своїх боргів.

Три випуски гарантованих облігацій Метінвесту з погашенням в 2016, 2017 і 2018 роках були анульовані і зняті з лістингу.

Замість цих випусків був здійснений випуск нових першочергових забезпечених облігацій на суму 1,2 млрд доларів з терміном погашення в кінці 2021 року і новими умовами.

15 березня  Метінвест заявив про повну втрату контролю над роботою всіх своїх активів на тимчасово неконтрольованій території.

Зокрема, ПрАТ "Єнакіївський металургійний завод" (включаючи його Макіївську філію - ПрАТ "Макіївський металургійний завод"), ПрАТ "Єнакіївський коксохімпром", ПрАТ "Харцизький трубний завод", ПрАТ "Комсомольське рудоуправління", ПрАТ "Краснодонвугілля", ПрАТ "Донецьккокс" та Спільне українсько-швейцарське підприємство ТОВ "Метален".

Основними акціонерами "Метінвесту" є група "СКМ" Ріната Ахметова (71,24%) і "Смарт-холдинг" Вадима Новінського (23,76%), які спільно керують компанією.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: