"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

П'ятниця, 17 березня 2017, 21:00

Головні економічні новини за 17 березня.

Про незадоволення. Європейська Комісія висловила президенту Петру Порошенку та прем’єр-міністру Володимиру Гройсману своє незадоволення затягуванням прийняття законопроекту про створення прозорого енергорегулятора.

Про успіхи та невдачі ГПУ. В результаті взаємодії Генпрокуратури з британськими колегами 15 березня в рамках екстрадиційного процесу в Лондоні був взятий під арешт екс-керівник "Укрспецекспорту" Сергій Бондарчук.

Правда в той же день Бондарчук вийшов під заставу 75 тисяч фунтів.

Реклама:

Про цукор. НАБУ завершило розслідування щодо розкрадання цукру на 211 мільйонів гривень, що зберігався на складах "Аграрного фонду".

Про вугілля. "Укренерго" поліпшила прогноз щодо забезпечення теплоелектростанцій дефіцитним вугілля антрацитної групи, заявивши, що ТЕС забезпечені цим видом палива на час роботи від 28 до 60 днів.

Про "Укртрансгаз". НАК "Нафтогаз України" звільнив з посади президента ПАТ "Укртрансгаз" Ігоря Прокопіва.

Про ОПЗ. ПАТ "Одеський припортовий завод" за підсумками 2016 року отримав чистий збиток 2,981 млрд гривень проти 218,514 млн гривень чистого прибутку в 2015 році.

Про МАУ. Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України", яка заборгувала перед державою майже 300 мільйонів гривень, хоче укласти з Мінінфраструктури мирову угоду.

Про монополізм. Міністерство економічного розвитку і торгівлі звернулося до Антимонопольного комітету з проханням розслідувати ситуацію на ринку виробництва азотних добрив на предмет його монополізації.

Про облікову ставку. Кабінет міністрів наполягатиме на прискоренні зниження облікової ставки Національним банком України.

Про IT. За 2016 рік українські фрілансери наростили 8% долі ринку і стали лідерами серед IT-фрілансерів на теренах Східної Європи.

Тексти дня:

"Економіка санкцій. Що буде з російськими банками".

ЕП та Youcontrol з'ясовували, як відреагує на санкції банківська система, реальна економіка, іноземні інвестори та що буде з вкладами.

"Страх і ненависть держконтролю, або Що не так з тарифами мобільних операторів".

З якими діями операторів не згоден Антимонопольний комітет, і чому відомство вважає, що "Київстар", Vodafone і lifecell вводять в оману абонентів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: