Правоохоронці затримали координатора схем Курченка

Субота, 4 лютого 2017, 11:01

Правоохоронці затримали у місті Дніпро підприємця, що був організатором фіктивного вивезення за кордон, через Одеську область, великої партії нафтопродуктів.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Одеської області.

За даними слідства вказаний чоловік займався координацією у злочинній схемі реалізації 800 тисяч тонн нафтопродуктів, до якої входили представники фіктивних фірм, працівники Одеської митниці та інших контролюючих органів регіону.

Затримання  здійснене за погодженням з Одеською облпрокуратурою, яка розслідує кримінальні провадження, пов'язані з незаконними махінаціями з нафтопродуктами ПАТ "Одеський нафтопереробний завод.

Реклама:

Пізніше генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що затриманим виявився Сергій Костюк.

"Затримано місцевих митників, які дали важливі покази про схему розкрадання 1,2 млрд грн з держбюджету. Дякуємо суду за адекватні справі застави в 9 млн грн. Сьогодні у Дніпрі служба К СБУ затримала Костюка, якого слідство підозрює в розробці цієї афери Курченка", - написав Луценко у facebook.

Генпрокурор також анонсував конфіскацію у державну власність Одеського нафтопереробного заводу.

Раніше повідомлялося, що співробітники СБУ спільно з прокуратурою та фіскальною службою викрили механізм контрабанди нафтопродуктів, організований митниками. Внаслідок оборудки до державного бюджету не надійшло понад 1,2 мільярда гривень обов’язкових платежів.

Як відомо, раніше СБУ заявила про змову митниці з компаніями Курченка.

Раніше повідомлялося, що Курченко почав займатися торгівлею вугілля з окупованих територій Луганської області.

Детальніше читайте у статті "З нафти у вугілля. Курченко повертається".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: