Суд заарештував майно екс-глави банку "Фінанси та Кредит"

П'ятниця, 3 лютого 2017, 13:29

Печерський районний суд заарештував майно колишнього глави правління банку "Фінанси і Кредит" Володимира Хливнюка, а також будинок, що належить його заступнику.

Дане рішення було прийнято 24 січня, йдеться в Єдиному реєстрі судових рішень, пише finclub.

Згідно з судовими матеріалами, кредитний комітет банку "Фінанси і Кредит" на чолі з Хливнюком в період з 4 травня 2012 року по 23 червня 2015 року прийняв рішення про підняття лімітів і подальше розміщення коштів на коррахунках в Meinl Bank AG, незважаючи на застереження співробітників фінустанови, які вважали зазначену угоду високо ризикованою.

Відповідні рішення приймалися також всупереч постанові НБУ і програмі фінансового оздоровлення банку, якою було передбачено графік істотного зменшення коштів на НОСТРО рахунках в банках-нерезидентах (в тому числі Meinl Bank AG).

Реклама:

В результаті, керівництво банку завдало фінустанові збиток в сумі понад 1,1 млрд грн.

Нагадаємо, в грудні 2016 року печерський районний суд заарештував майно колишнього заступника голови правління банку "Фінанси та Кредит" Ігоря Копертєхіна.

Як повідомлялося, 17 вересня 2015 року НБУ визнав неплатоспроможним банк "Фінанси та Кредит". Основним бенефіціаром "Фінанси та Кредит" є Костянтин Жеваго.

17 грудня 2015 року Національний банк вирішив ліквідувати неплатоспроможний банк "Фінанси та Кредит".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: