На ринку зрідженого газу з'явиться новий гравець, пов'язаний з Медведчуком - нардеп

Четвер, 16 лютого 2017, 13:15

Служба безпеки блокує процес імпорту зрідженого газу найбільших гравців з метою виведення на ринок монопольного учасника і "викачування" грошей під наступні вибори.

Про це заявив народний депутат Сергій Лещенко на прес-конференції в Києві в четвер, пише Інтерфакс-Україна.

"Все це відбувається з метою знищити конкуренцію на ринку зрідженого газу... для акумулювання грошей на наступні вибори", - сказав він.

Лещенко додав, що йому відомі прізвища чиновників, відповідальних за блокування імпорту зрідженого газу.

Реклама:

"У СБУ цим займається перший заступник голови Павло Демчина - людина, що знаходиться в прямому підпорядкуванні депутата Олександра Грановського, а той, у свою чергу, - в прямому підпорядкуванні президента", - сказав він.

На думку Лещенка, в подальшому на ринок зрідженого газу планується вивести монопольного гравця, за яким будуть стояти представники влади і Віктор Медведчук.

"Мета - посадити нового гравця. Я називаю конкретне прізвище - Віктор Медведчук. Медведчук є закулісним гравцем, а діяти буде компанія "Креатив", яка конкретно з ним не пов'язана, але за нею стоятиме схема Медведчука в партнерстві з чинною владою", - резюмував він.

Депутат звернув увагу на той факт, що обсяги імпорту в Україну скрапленого газу компанією "Креатив" в останні місяці стрімко ростуть, тоді як інші гравці ринку несуть істотні збитки через блокування їх поставок з боку СБУ.

Як повідомлялося раніше, в Україні в найближчі тижні може з'явитися новий великий гравець на ринку нафтопродуктів.

Нагадаємо, 6 лютого Міністерство економічного розвитку і торгівлі заборонило (з 18 березня цього року) імпорт зрідженого газу 16 великим українським компаніям і 8 фірмам-нерезидентам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: