Банки-банкрути повернули НБУ 4 мільярди гривень

Вівторок, 14 лютого 2017, 16:51

Національний банк за 2016 рік отримав понад 4 млрд гривень за  рахунок погашення заборгованості за кредитами рефінансування, виданими неплатоспроможним банкам.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Згідно з повідомленням, найбільший обсяг коштів, а саме 2,3 млрд гривень НБУ отримав за рахунок коштів від погашення цінних паперів та за повернення стягнень на зазначенні активи.

"Ще 1,04 млрд гривень отримано від погашення або реалізації заставлених Національному банку кредитів. Відчуження 172 об’єктів нерухомого майна принесло ще 448,6 млн гривень, і 295,3 млн гривень погашено за рахунок інших джерел", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Загалом, приріст суми погашення заборгованості за кредитами рефінансування склав 2,9 млрд гривень, або 265% у порівнянні з 2015 роком. Такий результат досягнуто завдяки  оптимізації роботи структурних підрозділів Нацбанку,  що супроводжують задоволення кредиторських вимог регулятора", - йдеться у повідомленні.

Крім того, активізувалась  робота Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у напрямку реалізації заставленого майна та перерахування коштів від погашення заставлених кредитів.

Нагадаємо, платоспроможні банки за 2016 рік зменшили заборгованість перед Нацбанком за кредитами рефінансування на 55%.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!