"Укрнафта" очікує падіння видобутку нафти і газоконденсату

Вівторок, 14 лютого 2017, 13:08

Видобуток ПАТ "Укрнафта" в 2017 році становитиме 1,38 млн тонн нафти і газоконденсату, що на 9,1% (на 138 тис. тонн) нижче за аналогічний показник 2016 року.

Про це повідомив глава української компанії Марк Роллінс на прес-конференції в Києві у вівторок, пишуть "Українські новини".

При цьому з посиланням на розрахунки компанії він уточнив, що видобуток газу "Укрнафтою" в поточному році знизиться на 12,5% (на 163 млн куб. м) - до 1,138 млрд куб м, виробництво зрідженого газу - на 18,7% ( на 25 тис. тонн), до 109 тис. тонн.

Як зазначив Роллінс, критично важливим для "Укрнафти" в 2017 році є продовження дії дев'яти ліцензій, завдяки яким видобувається 20% продукції компанії.

Реклама:

Найближчим часом (вже в лютому) "Укрнафта" розраховує відновити видобуток в рамках проекту "Укркарпатойл" і "Каштан Петролеум", що позитивно позначиться на роботі компанії.

Крім того, як повідомив глава компанії, в поточному році "Укрнафта" розраховує інвестувати в свій бізнес 2,5 млрд грн, однак, зазначив він, позитивний ефект від цих інвестицій буде відчутний дещо пізніше.

За словами глави "Укрнафти", позитивно вплинути на стан справ в "Укрнафті" може також більш висока ціна нафти, ніж закладена в її бюджеті на 2017 рік, - 45 дол. за барель.

Як повідомлялося, детективи Національного антикорупційного бюро 1 лютого провели 16 обшуків в різних містах України в рамках досудового розслідування за фактом заволодіння нафтою ПАТ "Укрнафта" на загальну суму понад 7,7 млрд гривень.

Нагадаємо, минулого року НАБУ почало розслідування за фактом формування дебіторської заборгованості "Укрнафти" у розмірі 7,745 млрд гривень за договорами на продаж сирої нафти, укладеним за результатами аукціонів протягом березня-жовтня 2015 року.

Як повідомлялося, в липні "Укрнафта" подала в суд 6 позовних заяв з проханням зобов'язати ТОВ "Прикарпаттянафтотрейд", "Котлас", "Техтрейд груп", "Галнафта", "Гарант-УТН" погасити перед нафтовидобувною компанією заборгованість в загальній сумі 7,587 млрд гривень.

За даними ЗМІ, власниками зазначених в судових рішеннях компаній є офшори, які пов'язані з групою "Приват" Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.

Зокрема, вони фігурували в справі про виведення 1,8 млрд доларів з "Приватбанку" за фіктивними контрактами в 2014 році.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша українська нафтовидобувна компанія. НАК "Нафтогаз України" належить 50% + 1 акція "Укрнафти", групі компаній "Приват" Ігоря Коломойського - близько 42% акцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: