Через Київ можуть пройти три гілки hyperloop

Середа, 18 січня 2017, 19:07

Компанія Hyperloop One на початку січня відібрала 35 команд, які повинні були запропонувати ідеальні місця для будівництва треку hyperloop (вакуумний потяг).

Про це пише Liga.net.

Протягом наступних п'яти років Hyperloop One планує запустити будівництво перших трьох гілок цієї дороги.

Відбір серед 35 команд на регіональному рівні почнеться в наступному місяці. У планах компанії - об'єднати міста в різних країнах, з'єднавши таким чином держави між собою.

Реклама:

Видання Inverse зазначає, що план-схема, розроблена Hyperloop One, нагадує схему глобального метро, яку в 2003 році створив Марк Овенден.

Він поєднав на карті світу всі міста, в яких вже було метро - або його планували побудувати до 2008 року. Як зазначає видання, схема глобального метро може бути покладена в основу дороги.

За планом-схемою Овендена, через Київ проходить відразу три гілки дороги hyperloop, Дніпро - дві, по одній через Харків, Одесу, Кривий Ріг, Донецьк.

Раніше Ілон Маск планував почати випробування експериментального треку Hyperloop до кінця 2016 року. Маску вдалося залучити для реалізації проекту близько 100 млн доларів (на початок травня 2016 року).

У список інвесторів потрапили GE Ventures (субкомпанія General Electriс), SNCF і французька національна залізниця.

Hyperloop - вакуумний, або пневматичний поїзд, який здатний пересуватися по надземному трубопроводу вдвічі швидше літака і в 3-4 рази швидше швидкісного поїзда (близько 1220 км/г). У трубі підтримується тиск, що дорівнює одній тисячній від атмосферного, тобто близький до вакууму.

Завдяки цьому вагони поїзда (капсули) можуть розвинути таку високу швидкість. Разом з тим, деякі експерти вважають, що на максимальній швидкості капсули переміщатися не будуть, так як на віражах пасажирам від перевантажень може стати погано.

Загальні витрати на проект оцінюються в кілька мільярдів доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: