НБУ конвертував єврооблігації Приватбанку в капітал

Понеділок, 26 грудня 2016, 12:28

Національний банк конвертував єврооблігації Приватбанку на суму 595 млн доларів в капітал.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Як наголошується, Приватбанк мав в обігу такі випуски облігацій: випуск на суму 175 млн доларів за ставкою 10,875% з погашенням 28 лютого 2018 року; випуск на суму 200 млн доларів за ставкою 10,25% з погашенням 23 січня 2018 року; випуск на суму 220 млн доларів за ставкою 11% (облігації субординованого боргу) з погашенням у 2021 році.

"Облігації було випущено спеціальною компанією (SPV), зареєстрованою у Великобританії, а надходження від розміщення облігацій були передані Приватбанку у формі позики", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Відповідно до статті 41.1 закону "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" зобов’язання Приватбанку перед SPV у період здійснення тимчасової адміністрації були обміняні на акції додаткової емісії банку", - повідомляє регулятор.

У НБУ також нагадали, що перехід банку у державну власність і припинення тимчасової адміністрації відбулися 21 грудня 2016 року.

Голова правління Приватбанку Олександр Шлапак також повідомляв, що єврооблігації банку потрапили до переліку переведених в капітал фінансових інструментів.

Раніше міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив, що єврооблігації "Приватбанку" підлягають операціям bail-in.

Bail-in - механізм, який використовується при санації проблемних банків і передбачає або конвертацію депозитів в акції фінустанови, або переоформлення вкладів в спеціальний субординований кредит на поповнення капіталу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: