АЗС Коломойського в Криму окупанти оцінили в 11 мільйонів доларів

П'ятниця, 23 грудня 2016, 16:05


Інновації в дії

Мережа автозаправних станцій в окупованому Криму, яка раніше належала групі "Приват" олігарха Ігоря Коломойського, оцінена в 10,66 млн доларів і буде виставлена на аукціон в 2017 році.

Про це повідомила т.зв. "міністр майнових і земельних відносин" окупованого Криму Анна Анюхіна, передають "Риа Новости".

"Щодо автозаправних станцій ведуться підготовчі роботи, в плані пакету документів проводяться кадастрові та оціночні роботи", - сказала Анюхіна.

За її словами, зараз прийнято остаточне рішення, що автозаправки продаються. "Вони вже закріплені за розпорядчою дирекцією республіки Крим - це спеціальний заклад, який здійснює відчуження майна", - заявила вона.

Анюхина додала, що автозаправну мережу планується виставити на аукціон у першому-другому кварталі 2017 року.

"Ці автозаправні станції будуть продані. Їх стартова початкова ціна приблизно становитиме 650 млн рублів", - додала вона.

Як повідомлялося, нафтобази в Севастополі, відібрані самопроголошеною владою Криму, намагаються відсудити компанії, пов'язані з Ігорем Коломойським і колишнім заступником міністра транспорту РФ Олександром Аннєнковим.

У березні про плани продажу 150 об'єктів на території півострова, що належать "Привату", заявляв так званий "глава республіки Крим" Сергій Аксьонов.

Він також повідомляв, що виручені кошти підуть на відшкодування "постраждалим від дій банку Коломойського".

У Криму групі "Приват" належала 41 АЗС (десята частина розташованих на півострові станцій). З них 15 АЗС працювали під брендом "Укрнафта", ще 15 АЗС - ANP, чотири - "Сентоза" і 7 АЗС - "Авіас", пише OilNews.

Як відомо, окупаційна влада Криму також "націоналізувала" три санаторії і готель, які належать структурам, пов'язаним з Коломойським. У нього забрали пансіонати "Енергетик", "Масандра", "Кастрополь", а також готель "Крим". Всі об'єкти розташовані в Ялті.