НКРЕ встановила для ЛЕО Григоришина "нульовий" алгоритм

П'ятниця, 2 грудня 2016, 17:36

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, встановила для ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" "нульовий" алгоритм.

Про це в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив генеральний директор компанії Володимир Грицай.

"З 1 грудня комісія "посадила" ЛЕО на "нульовий" алгоритм. Це означає, що на рахунках компанії залишатиметься 0% від зібраних коштів. Щоб ви розуміли: у "ЛЕО" не залишиться коштів, всі гроші будуть відразу переводитися на рахунки ДП "Енергоринок", - сказав він.

За словами Грицая, вже в цьому місяці у "ЛЕО" виникла проблема з виплатою зарплат, податків. Уже зараз є проблема з ремонтами і підтриманням електромереж в робочому стані, з закупівлею паливно-мастильних матеріалів.

Реклама:

"Так що, в разі виникнення аварійної ситуації - а на вулиці зима - енергетикам реально ні на чому буде виїхати на усунення аварій і ні з чим: витратні матеріали для ремонтів також потрібно купити", - додав Грицай.

Глава "ЛЕО" нагадав, що борги обленерго перед ДП "Енергоринок" в обсязі 4 млрд грн пов'язані із заборгованістю споживачів перед компанією за поставлену електроенергію на 6 млрд грн.

Значна частина наявної заборгованості - близько 5 млрд грн - виникла через поставки електроенергії на території, що не підконтрольні українському уряду. При цьому електроенергія продовжує туди надходити, тоді як її ніхто і не оплачує.

"Нагадаю: ще в 2015 році, в рамках постанови Кабміну № 263, ми були визначені як єдиний постачальник електроенергії на територію всієї Луганської області. І вже тоді всі розуміли, що електроенергія буде постачатися, а оплата буде проводитися дуже погано. Так і вийшло", - підкреслив Грицай.

ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" входить до групи компаній "Енергетичний стандарт" Костянтина Григоришина, здійснює діяльність в Луганській області.

Раніше Грицай заявив, що у грудні 2016 року "Луганське енергетичне об'єднання" планує відключити так звану "ЛНР" від електроенергії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: