У Луганській області виникла загроза зриву опалювального сезону - ЛЕО

Середа, 12 жовтня 2016, 15:21

У Луганській області виникла загроза зриву опалювального сезону - ЛЕО

Початок опалювального сезону в Сєвєродонецьку і Лисичанську, найбільших містах на території Луганської області, контрольованої урядом України, знаходиться під загрозою зриву.

Про це повідомляє прес-служба ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання", яке входить до групи компаній "Енергетичний стандарт" Костянтина Григоришина.

Згідно з повідомленням, причина полягає в тому, що котельні комунального підприємства "Лисичанськтепломережа" і держпідприємства "Сєвєродонецька ТЕЦ" до сих пір не готові працювати - через відсутність подачі електроенергії.

Реклама:

Як зазначається, котельні відключені від електропостачання через багатомільйонні борги перед Луганським енергетичним об'єднанням.

"Станом на 1 жовтня заборгованість КП "Лисичанськтепломережа" за спожиту електроенергію становить майже 27 млн гривень (без урахування штрафних санкцій), яка сформувалася, починаючи ще з 2013 року", - йдеться в повідомленні.

"У жовтні 2015 року КП взагалі перестало платити за спожиту електроенергію, в результаті чого навесні 2016 року, після закінчення опалювального сезону, енергетики і знеструмили котельні підприємства", - повідомляє прес-служба.

У ЛЕО відзначили, що ні керівництво КП, ні міська рада Лисичанська не запропонували раціонального варіанту вирішення проблеми.

"ДП "Сєвєродонецька ТЕЦ" винна Луганському енергетичному об'єднанню майже 15 млн гривень. Через це без електропостачання залишається ТЕЦ-1, без запуску якої відсутня можливість теплопостачання міста", - йдеться в повідомленні.

"У випадку з даними держпідприємством також відсутні гарантії оплати за спожиту електроенергію - навіть у зв'язку з початком опалювального сезону. Це пов'язано з тим, що Сєвєродонецька ТЕЦ має значну заборгованість і за природний газ", - повідомили в ЛЕО.

"У той же час, якби держпідприємство "Енергоринок" погасило перед СДТЕЦ свою заборгованість за електроенергію хоча б частково (на рівні 15-20%), то це дозволило б Сєвєродонецькій ТЕЦ розрахуватися зі всією сумою боргу перед ЛЕО і почати опалювальний сезон", - зазначає прес-служба.

Згідно з повідомленням, 11 жовтня Луганське енергетичне об'єднання попросило уряд посприяти у вирішенні проблеми.

"У той же час через величезну заборгованість перед держпідприємством "Енергоринок" ЛЕО не має можливості підключити котельні без прояснення ситуації з погашення боргів і оплати поточного споживання", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у квітні ДП "Енергоринок" звернулося до суду з проханням стягнути з компанії "Луганське енергетичне об'єднання" 1,763 млрд гривень заборгованості за електроенергію.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: