"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Оприлюднено причини банкрутства "Надра банку"

Понеділок, 19 грудня 2016, 18:08

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб оприлюднив причини банкрутства "Надра банку".

Відповідна інформація міститься на сайті Фонду.

Як наголошується, аналіз неплатоспроможного банку "Надра" проводила компанія ПрАТ "КПМГ Аудит".

За результатами проведеної роботи Фонд гарантування оприлюднив звіт-презентацію (стислі результати аналізу неплатоспроможного банку ПАТ "КБ "Надра"), що підготовлена компанією КПМГ.

Реклама:

Серед основних причин, які могли мати негативний вплив на банк вказані: непогашені кредити, видані юридичним особам - потенційно пов’язаним сторонам; порушення нормативів НБУ; порушення угод з рефінансування НБУ; недотримання вимог щодо ідентифікації банком пов’язаних сторін.

Також серед причин КПМГ вказує: недостатні заходи по забезпеченню ліквідності банку; шахрайство з боку співробітників банку; витрати з неоднозначною економічною доцільністю та інші.

Як відомо, у червні 2015 року НБУ відкликав банківську ліцензію і ліквідував ПАТ "КБ "Надра". Майже 90% фінустанови належить "Центрогаз Холдинг GMBH", пов'язаного з бізнесменом Дмитром Фірташем.

Як повідомлялося, Національна поліція розслідує злочин, скоєний колишнім топ-менеджментом банку "Надра", спільно з його власниками, - заволодіння держкоштами НБУ в розмірі 10,4 млрд гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: