"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Yuzgaz намагається через суд отримати дозвіл на розробку Юзівської площі

Вівторок, 13 грудня 2016, 12:27

Компанія Yuzgaz B. V. (Нідерланди) просить Окружний адміністративний суд Києва визнати протиправною відмову Кабінету міністрів у поступці їй частки в угоді про розділ продукції за розробкою Юзівської площі і зобов'язати уряд схвалити її участь у цьому проекті.

Про це "Українським новинам" повідомили в інформаційній довідці адмінсуду.

Позов було подано до Кабінету міністрів і Міністерства енергетики та вугільної промисловості 8 грудня.

Представники Yuzgaz поки не прокоментували цю подію.

Реклама:

У жовтні 2015 року товариство з обмеженою відповідальністю "Надра Юзівська" (контролюється НАК "Надра України") оголосила новий конкурс із залучення інвестора для реалізації СРП по Юзовській площі замість компанії Shell, що відмовилася від участі в цьому проекті.

Переможцем конкурсу наприкінці липня поточного року була оголошена Yuzgaz B. V, але 2 листопада Кабінет міністрів відмовив ТОВ "Надра Юзівська" у поступці Yuzgaz B. V. частки в проекті розробки Юзівської площі.

Yuzgaz B.V. була заснована фондом прямих інвестицій Emerstone Energy для участі в конкурсі за проектом розвідки та видобутку вуглеводнів у межах ділянки Юзівська на умовах угоди про розподіл продукції (СРП) з урядом України.

Emerstone Energy входить до Emerstone Capital Partners бізнесмена Ярослава Кінаха (Jaroslav Kinach).

У 1990-х року Кінах очолював представництво Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) в Україні.

ТОВ "Надра Юзівська" заявляла, що Yuzgas має намір інвестувати в розвідку ділянки порядку 200 млн доларів протягом 5 років, з яких 20-30 млн доларів - у 2016 році.

Юзівська ділянка надр перебуває у Дніпровсько-Донецькому нафтогазоносному басейні на території двох областей: Донецької та Харківської. Площа ділянки становить 7 886 кв. км.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!