ВТБ Банк забрав торговий центр "Магелан" за борги

Вівторок, 13 грудня 2016, 10:35

Структури бізнесмена Анатолія Юркевича підписали з ВТБ Банком (Україна) угоду про передачу в рахунок боргу харківського торгового центру "Магелан".

Про це пише ЛІГА.net.

Передача відбулася минулого тижня. До недавнього часу Юркевич був власником трьох торгових центрів Магелан (в Києві, Харкові та Миколаєві), якими управляє девелоперська група компаній Край. У планах було також будівництво ще одного об'єкта в Дніпрі, пише автор.

Останні кілька років торгові центри в Києві та Харкові були виставлені на продаж, київським ТЦ цікавилася британська компанія London & Regional (в Україні належить торговий центр Глобус і бізнес-центр Поділ Плаза), розповів консультант з нерухомості, який побажав залишитися неназваним. Однак сторони не домовилися про умови угоди.

Реклама:

Два роки тому Анатолій Юркевич анонсував плани будівництва другої черги Магелана в Харкові, що дозволило б збільшити загальну площу торгового центру з 43 тисяч до 93,5 тисяч кв м.

"Об'єкт не був добудований через припинення фінансування з боку ВТБ. Також в результаті девальвації і недобудови довелося знизити орендні ставки, - розповів Юркевич. - Ситуація не дозволяла обслуговувати кредит, і ми прийняли рішення мирно врегулювати даний конфлікт".

У прес-службі ВТБ Банку повідомили, що банк прийняв у власність харківський Магелан на підставі іпотечної застереження (пункт в договорі, за яким можна стягнути майно у позасудовому порядку. - Ред.), планує управляти центром і згодом виставити його на продаж.

ВТБ Банк і Юркевич не розкривають суму заборгованості компанії бізнесмена перед банком.

"Це не перший об'єкт, з яким доводиться розлучатися Юркевичу. У минулому році він також продав мережу гіпермаркетів "Країна", площа кожного з яких становила близько 10 тисяч кв м, своєму конкуренту - Каравану. Точну суму продажу Юркевич не назвав, повідомивши лише, що мова йде про десятки мільйонів доларів", - йдеться в статті.

Нагадаємо, в 2015 році був визнаний неплатоспроможним "Український професійний банк", що належав Юркевичу.

Раніше глава ВТБ Андрій Костін заявляв, що "не бачить перспектив розвитку бізнесу в Україні".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: