НБУ відніс ще один банк до категорії неплатоспроможних

П'ятниця, 29 травня 2015, 12:02

28 травня 2015 року Нацбанком України віднесено ПАТ "Український професійний банк" (УПБ) до категорії неплатоспроможних.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Як зазначається, за результатами безвиїзного банківського нагляду встановлено факти, які засвідчили про здійснення "УПБ" ризикової діяльності, що загрожує інтересам вкладників та інших кредиторів банку, зокрема: погіршення якості активів, залежність від міжбанківських ресурсів, дефіцит ліквідних коштів.

Зазначене вище стало чинником віднесення банку до категорії проблемних та призначення куратора - службовця Національного банку, йдеться у повідомленні.

Реклама:

В НБУ зазначають, що акціонерами "УПБ" не були враховані зауваження Нацбанку щодо негайного фінансового оздоровлення банку.

"Відтак фінансовий стан ПАТ "УПБ" погіршився: він не виконував своїх зобов’язань за міжбанківськими кредитами, порушував банківське законодавство, у тому числі нормативно-правові акти Національного банку України", - повідомили у прес-службі.

Крім того, до Національного банку України почали надходити численні скарги стосовно невиконання/несвоєчасного виконання зобов’язань перед клієнтами.

Як відомо, власником банку є львівський бізнесмен, засновник компанії "Український інвестиційно-фінансовий альянс" Євген Балушка.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: