"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

СБУ провела обшук у екс-заступника міністра інфраструктури

Середа, 30 листопада 2016, 12:53

Служба безпеки України провела обшуки у колишнього першого заступника міністра інфраструктури Володимира Шульмейстера в рамках розслідування справи про компенсацію коштів приватним операторам портів за проведене ними днопоглиблення.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Минулого тижня, синхронно з обшуками у ТІС прийшло те, про що я тільки чув, але досвіду такого не мав. До мене в будинок прийшли 5 осіб СБУ (економічний відділ) з обшуком - по кримінальному виробництву, пов'язаному з наказом 316 МІУ, прийнятим в 2015", - написав Шульмейстер.

За словами Шульмейстера, наказ стосується компенсації (безпроцентної і розтягнутої в часі) приватним операторам портів, в першу чергу "Нібулон", ТІС і "Ніка-Тера", які інвестували (замість АМПУ) власні кошти в поглиблення державної акваторії.

Реклама:

"Наприклад, ТІС за свої кошти викопав акваторію "Південного", а держава йому, половину від витраченого ними протягом тривалого часу віддає з частини портових зборів (тільки від тих суден які йдуть до них) для того, щоб вони могли поглиблювати", - написав він.

За його словами все робилося строго по букві Закону (про порт) і погоджено з 5-6 міністерствами, Мін'юстом і Кабміном.

"Але! Контроль над підприємствами морської галузі встановила партія, чий представник вийшов з міністерського крісла 2 грудня 2014. А саме, Фаермарк. Можна припустити, що без його благословення не вирішуються ніякі питання, пов'язані з діяльністю АМПУ і всього морського. Чому це до сих пір відбувається, та ще й з новою силою? Напевно, тому що нещасне МІУ потрапило в той же партійний список. НФ продовжує рулити", - обурюється Шульмейстер.

Він також заявив, що "поліція перебуває під дядьком від тієї ж партії, під яким знаходиться і інший дядько, який, наскільки я можу припускати, не маючи конкретних фактів - нам цей весь обшук влаштував - депутат на букву Ф. Та й суди під Мін'юстом з тієї ж вертикалі!.

"Так що ніхто ні за кого не заступиться. Тільки ми самі можемо за себе постояти", - написав екс-чиновник.

Як відомо, 25 листопада співробітники Служби безпеки проводили обшуки в офісах компанії"Трансінвестсервіс".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!