"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд заборонив Держгеонадрам припиняти ліцензії "Укрнафти"

Середа, 7 вересня 2016, 13:07

Окружний адмінсуд Києва задовольнив клопотання "Укрнафти" і заборонив Держгеонадрам припиняти дії спецдозволів компанії на користування надрами.

Судове визначення від 31 серпня 2016 оприлюднено в Єдиному державному реєстрі судових рішень, пише liga.net.

Як зазначається, суд прийняв таке рішення в рамках розгляду позову "Укрнафти" про визнання незаконним та скасування наказу Держгеології щодо призупинення дії спецдозволів на користування надрами Харьківцівського, Глинсько-Розбишівського і Рудовсько-Червонозаводського родовищ в Полтавській області.

Також, суд зупинив дію самого наказу.

Реклама:

"Суд погоджується з доводами позивача ("Укрнафта" - ред.), що зупинка робіт з видобутку корисних копалин на Харьківцівському, Глинсько-Розбишівському і Рудовсько-Червонозаводському родовищах може привести до різкого зменшення доходу, а також до неможливості сплати податків та інших обов'язкових платежів до держбюджету, втрат видобутку вуглеводнів. Виникає ризик неможливості відновити видобуток на таких родовищах в разі їх зупинки", - сказано в рішенні суду.

Нагадаємо, 23 серпня Держгеонадра видала наказ про зупинення дії трьох спеціальних дозволів на користування надрами, що належать ПАТ "Укрнафта".  Причиною стала велика заборгованість перед державним бюджетом з рентної плати.

В "Укрнафті" повідомили, що звернуться до суду, якщо Держгеонадра призупинить дії трьох спеціальних дозволів на користування надрами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: