Конкурент Uber виходить на український ринок

П'ятниця, 23 вересня 2016, 10:55

Європейський сервіс замовлення таксі Taxify 23 вересня виходить на український ринок і починає роботу в Києві.

Про це йдеться в повідомленні компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, за два останніх місяці компанія набрала 200 водіїв-партнерів для роботи в столиці. Вони пройшли спеціальне навчання.

"Taxify успішно працює вже в 20 країнах світу. Упевнений, що це можливо і в Україні, оскільки ми зібрали команду професіоналів, які прекрасно відчувають особливості ринку. Ми бачимо в Україні величезний потенціал, в першу чергу, за рахунок популяризації спільних поїздок на приватних авто (ridesharing) в майбутньому, оскільки європейські стандарти тільки починають з'являтися в усіх сферах послуг, в тому числі і на ринку таксі", - цитується в повідомленні засновник і керівник Taxify Маркус Віллінг.

Реклама:

Інвестор сервісу Тиніс Пальтс називає ключовою метою Taxify в Україні надання клієнтам вибору.

"Користувачі в Києві вже звикли замовляти таксі у приватних водіїв за допомогою мобільних додатків. Ми ж складемо конкуренцію існуючим засобам для поїздки по місту", - зазначив він.

Пальтс також повідомив про план Taxify запустити послугу в інших українських містах, проте не конкретизував їх.

За словами керівника регіонального офісу Taxify в Києві Льва Шепотько, оплачувати послугу можна буде готівковим розрахунком або банківською карткою.

Як уточнили в компанії, вартість поїздки становить: 25 грн - подача автомобіля, плюс 4,5 грн за км, плюс 0,4 грн за хвилину поїздки. Комісія з водія становить 15%. Також передбачені бонуси для водіїв.

Компанія Taxify заснована в Естонії в 2013 році. За три роки існування запустилася в 20 містах 13 країн. З Taxify співпрацює понад 12 тис. таксі і приватних водіїв.

Мобільний додаток Taxify доступний для телефонів Android і iOS. Користувачі можуть вибрати автомобіль, грунтуючись на часі прибуття, ціною і рівні обслуговування.

Після запиту користувачі можуть бачити час прибуття автомобіля на карті в режимі реального часу і оплатити поїздку за допомогою програми.

Раніше про можливий запуск цього сервісу повідомляла президент Української асоціації венчурного капіталу і прямих інвестицій (UVCA), заступник міського голови Дніпра Яника Мірило.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сервіс таксі Uber піднімає вартість послуг в Києві.

Як відомо, "Економічна правда" раніше писала "Що необхідно знати про Uber".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!