"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Одеський припортовий завод зупинився - перший заступник голови

Четвер, 11 серпня 2016, 17:37

ПАТ "Одеський припортовий завод" був зупинений вночі з 10 на 11 серпня.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив перший заступник голови правління ОПЗ Микола Щурик, який перебуває під домашнім арештом.

"Можна тільки констатувати факт - про приватизацію можна забути і найближчі роки ОПЗ навряд встане з колін", - написав він.

При цьому, прес-служба "Укртрансгазу" зазначає, що ОПЗ самостійно припинив споживання природного газу на підставі повідомлення "Укртрансгазу" від 4 серпня, в якому говорилося про відсутність у контрагента підтверджених номінацій на серпень 2016 і порушення споживачем умов договору на транспортування газу в частині оплати авансу за послуги з транспортування палива.

Реклама:

Раніше, ПАТ "Укртрансгаз" звернулося до суду з проханням стягнути з Одеського припортового заводу 434 мільйони гривень в рахунок оплати спожитого в червні поточного року газу.

"Укртрансгаз" починав процедуру відключення ОПЗ від газопостачання ще 18 липня цього року.

Нагадаємо, "Одеський припортовий завод" (ОПЗ), 99,5% акцій якого планується в жовтні 2016 року виставити на продаж, у січні-червні поточного року отримав чистий збиток у 243,9 мільйона гривень, тоді як аналогічний період 2015 року компанія закінчила з чистим прибутком у 152 мільйони гривень.

Як відомо, Фонд держмайна України розраховує оголосити повторний конкурс з продажу ВАТ "Одеський припортовий завод" наприкінці літа - початку осені.

Нагадаємо, конкурс з продажу ОПЗ провалився: жодна компанія не подала заявку для участі в ньому.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: