Конкурс з продажу ОПЗ не відбувся - ФДМ

Понеділок, 18 липня 2016, 19:43

Конкурс з продажу ОПЗ (Одеського припортового заводу) не відбувся через відсутність заявок.

Про це йдеться у повідомленні ФДМУ.

"Станом на 18:00 жодної заявки надано не було. У зв’язку з відсутністю заявок ФДМУ змушений визнати конкурс таким, що не відбувся у зв’язку з відсутністю попиту", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у Фонді, найбільше питань і сумнівів у інвесторів викликали: борг перед Group DF, суди з компанією "Нортіма", обмеження на репатріацію дивідендів, відсутність податкових пільг і преференцій для інвестора, зависока ціна на тлі озвучених вище проблем заводу та загальних політичних і економічних ризиків країни.

Реклама:

"Усі ризики, які існують довкола заводу і України загалом, мають свою ціну", - прокоментував ситуацію голова ФДМУ Ігор Білоус.

За його словами, якщо ми не можемо вирішити якісь з проблем чи ризиків, їх потрібно враховувати і віддзеркалювати в умовах та договорі купівлі-продажу.

"Вважаю, що перед повторним виставлення ОПЗ на приватизацію, саме це потрібно зробити спільно з Робочою групою з питань приватизації із залученням групи радників, які готували завод до приватизації. Отримані пропозиції  будуть подані прем’єр-міністру і КМУ на розгляд. Сподіваюся, що рішення щодо повторної приватизації ОПЗ буде прийнято найближчим часом. ФДМУ, зі свого боку, зробив усе можливе, щоб якомога краще підготувати цю приватизацію. Вирішення ж проблем заводу та питання надання пільг інвесторам перебувать в іншій, політичній площині, а тому потребувають політичної волі і прийняття рішень на найвищому рівні", - зазначив Білоус.

Як відомо, конкурс з продажу 99,567% ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) був запланований на 18 липня.

Крім того, голова ФДМУ Ігор БІлоус пояснив, що в разі надходження мінімум двох заявок з підтвердженими заставами, одна з яких - від іноземної компанії, конкурс продовжиться, і після перевірки потенційних покупців вони зійдуться на аукціоні, який призначений на 11:00 26 липня.

У той же час якщо заявок не буде або вона буде тільки одна, комісія буде змушена оголосити повторний конкурс, який може пройти вже в жовтні цього року, зазначив Білоус.

Нагадаємо, ФДМ оголосив конкурс про продаж 99,567% акцій ОПЗ 13 червня з початковою ціною 13,175 млрд грн (близько 531 млн дол). Крок торгів - 200 млн грн, конкурсна гарантія - 658,75 млн грн.

До конкурсу, зокрема, не допускалися юридичні та фізичні особи з Росії, а також особи, до яких застосовано санкції згідно з указом президента України.

Раніше, "Економічна правда" писала "Про міфи щодо продажу ОПЗ".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: