Екс-глава банка "Михайлівський" залишає "Платинум Банк"

Неділя, 5 червня 2016, 11:12

"Платинум Банк" оголосив про звільнення екс-глави Банк "Михайлівський" з топ-команди Platinum Bank.

Про це йдеться в заяві банку, пише Finclub.

"Акціонери компанії PT Platinum Public Ltd. і Ігор Дорошенко дійшли згоди про те, що Дорошенко припиняє свою діяльність на позиції головного виконавчого директора за взаємним погодженням сторін", - йдеться в заяві банку.

Холдинг PT Platinum Public Ltd. (Кіпр) є власником 100% акцій "Платинум Банку". Бенефіціар - Григорій Гуртовий.

Реклама:

Таким чином, Дорошенко пропрацював главою компанії, яка володіє банком, всього два тижні. Він був призначений на цю посаду 20 травня, а звільнений - 3 червня.

Як пише видання, його відхід був неминучий. Як у екс-глави неплатоспроможного банку "Михайлівський" у Дорошенка зіпсована ділова репутація. Його зіпсована ділова репутація забороняє йому протягом трьох років бути керівником будь-якого банку або володіти в ньому істотною участю.

"Ми як регулятор вже відреагували. Відправили в банк лист про те, що у Дорошенка зіпсована репутація. І його прийняття в структуру, яка володіє "Платинум Банком", неприпустиме з точки зору вимог до репутації, які є у Національного банку. Ну, подивимося, що буде робити банк", - заявила в.о. заступник голови НБУ Катерина Рожкова.

Після цього Дорошенко покинув свій пост.

Звільнення загрожує і Дмитру Зінкову. Його ділова репутація також зіпсована на найближчі три роки, тому зараз він незаконно займає позицію глави наглядової ради "Платинум Банку".

Нагадаємо, 23 травня правління Національного банку прийнялорішення про віднесення ПАО "Банк Михайлівський" до категоріїнеплатоспроможних.

Раніше клієнти "Михайлівського" скаржилися, що не можуть ні зняти гроші, ні розплатиться банківський карткою.

"Ні розплатитися карткою, ні зняти гроші, ні рахунок телефонний навіть поповнити", - пише клієнтка на сторінці банку "Михайлівський" у Фейсбуку.

Детальніше про те, що сталося з банком "Михайлівський" можна почитати в матеріалі "Економічної правди".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!