НАБУ заперечує факт розшуку керівника "Енергомережі"

Четвер, 16 червня 2016, 17:47

Колишній народний депутат Дмитро Крючков ще не оголошений в розшук, він проходить свідком у кримінальному провадженні щодо компанії "Енергомережа".

Про це повідомив начальник відділу роботи з громадськістю та ЗМІ Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Володимир Польовий в ефірі телеканалу "112", передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, щоб оголосити Крючкова в розшук, відповідно до Кримінального процесуального кодексу України необхідно затвердити йому підозру.

Польовий зазначив, що підозру повинен затвердити прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Копія цієї підозри направляється детективу, і на підставі цієї підозри підозрюваний оголошується в розшук.

Реклама:

"Станом на 14:00 четверга Крючков ще не оголошений в розшук... Всі ці процесуальні дії на даному етапі не здійснені", - повідомив Польовий.

За словами представника НАБУ, Крючков отримав статус свідка в кримінальному провадженні щодо компанії "Енергомережа".

"До оголошення підозри, щодо кримінального переслідування, до оголошення рішення суду ми не можемо говорити про те, що конкретні прізвища фігурують у цій справі в якості осіб, підозрюваних в будь-якій протизаконній діяльності", - сказав Польовий.

Нагадаємо, раніше народний депутат БПП Сергій Лещенко повідомив, що колишньому депутату і керівнику компанії "Енергомережа" Дмитру Крючкову пред'явлено підозру, і він оголошений в розшук.

Як відомо, на початку січня детективи НАБУ розпочали розслідування у справі щодо привласнення майна "Запоріжжяобленерго" в особливо великих розмірах.

За даними ЗМІ, міноритарними акціонерами "Запоріжжяобленерго" є групи, близькі до Костянтина Григоришина, Ігоря Коломойського та братів Григорія та Ігоря Суркісів.

Головою правління ПрАТ "Енергомережа" є Дмитро Крючков, якого учасники ринку неофіційно пов’язують з віце-президентом УЄФА Григорієм Суркісом, представники якого входили до керівних органів компанії "Енергомережі".

Також давні зв’язки з Суркісом має і Дмитро Фірташ, який кілька років спонсорував "Динамо" (Київ) після розриву контракту динамівців з "Приватбанком" Ігоря Коломойського.

За даними нардепа від БПП Сергія Лещенка, призначення в енергокомпаніях, якими управляють Суркіси та Крючкови, лобіює заступник голови фракції ББП Ігор Кононенко, давній бізнес-партнер Петра Порошенка.

Раніше "Українська правда" вже писала у своєму розслідуванні про компанію "Енергомережа", яка скуповувала борги у "Центренерго" і Одеської ТЕЦ через пов'язані кредиторські компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!