Керівник Енергомережі оголошений в розшук

Четвер, 16 червня 2016, 11:29

Колишньому депутату і керівнику компанії "Енергомережа" Дмитру Крючкову пред'явлено підозру, і він оголошений в розшук.

Про це повідомив депутат БПП Сергій Лещенко.

"Сьогодні пред'явлено підозру і оголошений в розшук колишній депутат Дмитро Крючков - керівник компанії "Енергомережа" і головний фігурант корупційної схеми з виведення коштів з компанії Запоріжжяобленерго", - заявив він.

Як відомо, на початку січня детективи НАБУ розпочали розслідування у справі щодо привласнення майна "Запоріжжяобленерго" в особливо великих розмірах.

Реклама:

За даними ЗМІ, міноритарними акціонерами "Запоріжжяобленерго" є групи, близькі до Костянтина Григоришина, Ігоря Коломойського та братів Григорія та Ігоря Суркісів.

Головою правління ПрАТ "Енергомережа" є Дмитро Крючков, якого учасники ринку неофіційно пов’язують з віце-президентом УЄФА Григорієм Суркісом, представники якого входили до керівних органів компанії "Енергомережі".

Також давні зв’язки з Суркісом має і Дмитро Фірташ, який кілька років спонсорував "Динамо" (Київ) після розриву контракту динамівців з "Приватбанком" Ігоря Коломойського.

За даними нардепа від БПП Сергія Лещенка, призначення в енергокомпаніях, якими управляють Суркіси та Крючкови, лобіює заступник голови фракції ББП Ігор Кононенко, давній бізнес-партнер Петра Порошенка.

Раніше "Українська правда" вже писала у своєму розслідуванні про компанію "Енергомережа", яка скуповувала борги у "Центренерго" і Одеської ТЕЦ через пов'язані кредиторські компанії.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: