"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фонд держмайна почав готувати ОПЗ до продажу

Понеділок, 4 квітня 2016, 15:53

Фонд державного майна України почав підготовку до проведення конкурсу з продажу 99,56% акцій ПАТ "Одеський припортовий завод".

Про це йдеться у повідомленні Фонду в газеті "Відомості приватизації".

"Для забезпечення відкритості проведення конкурсів та з метою широкої інформованості потенційних покупців Фонд держмайна інформує про те, що розпочато підготовку до проведення конкурсу з продажу пакета акцій з відкритою пропозицією ціни за принципом аукціону ОПЗ", - заявили у Фонду.

Також Фонд почав підготовку до продажу 99,928% ПАТ "Дніпродзержинська теплоелектроцентраль", 94,443% ПАТ "Науково-дослідний інститут електромеханічних приладів" та 25%+1 акція ПАТ "Дніпровський машинобудівний завод".

Реклама:

Нагадаємо, 31 березня 2016 року Стокгольмський арбітраж задовольнив клопотання Ostchem Holding Limited Дмитра Фірташа і наказав ПАТ "Одеський припортовий завод" до 31 серпня 2016 року утриматися від відчуження або обтяження своїх необоротних активів.

Голова ФДМУ Ігор Білоус повідомив, що рішення Стокгольмського суду жодним чином не вплине на плани щодо приватизації ОПЗ і на процеси, які вже було розпочато і які ніхто не збирається зупиняти.

Як відомо, Фонд держмайна України має намір оголосити аукціон про приватизацію ПАТ "Одеський припортовий завод" у другій половині травня і провести його в червні.

Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк звинуватив Дмитра Фірташа в спробі банкрутства Одеського припортового заводу шляхом створення штучних боргів за газ.

Як відомо, всі рішення арбітражу, а саме торгової палати Стокгольмського суду, повинні бути підтверджені на території України.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!