Стокгольмський суд вимагає заборонити продаж активів ОПЗ. Через Фірташа

Субота, 2 квітня 2016, 11:25

31 березня 2016 року Стокгольмський арбітраж задовольнив клопотання Ostchem Holding Limited Дмитра Фірташа і наказав ПАТ "Одеський припортовий завод" до 31 серпня 2016 року утриматися від відчуження або обтяження своїх необоротних активів.

Про це йдеться в повідомленні компанії Ostchem Holding Limited.

Як повідомляється, компанія Ostchem Holding Limited звернулася в Стокгольмський арбітраж для захисту своїх прав щодо боргів, сформованих ОПЗ перед підприємствами групи, враховуючи значний обсяг вимог, приватизацію підприємства і зростаючі ризики неповернення боргу.

Зокрема, компанія Ostchem Holding Limited стурбована збільшенням кредиторської заборгованості ОПЗ за рахунок залучення кредитів від державних банків.
 
Єдиною метою Ostchem Holding Limited при зверненні в Арбітраж є повернення заборгованості ОПЗ за поставлений газ. Сума сформованого майже 3 роки тому боргу ОПЗ перед Ostchem Holding Limited (без урахування штрафів, пені та інших втрат) становить 193 млн доларів.

Реклама:

Нагадаємо, Фонд держмайна України має намір оголосити аукціон про приватизацію ПАТ "Одеський припортовий завод" у другій половині травня і провести його в червні.

Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк звинуватив Дмитра Фірташа в спробі банкрутства Одеського припортового заводу шляхом створення штучних боргів за газ.

Як відомо, всі рішення арбітражу, а саме торгової палати Стокгольмського суду, повинні бути підтверджені на території України.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: