Мінекономіки погодило всіх членів наглядової ради "Нафтогазу"

П'ятниця, 22 квітня 2016, 13:48

Наказом Мінекономторгівлі від 21 квітня 2016 року №725 обрано усіх кандидатів на посади членів наглядової ради НАК "Нафтогаз України" та затверджено її склад.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Як зазначається, незалежними членами наглядової ради стали Пол Ворвік, Чарльз Проктор та Маркус Річардс.

"Державу у наглядовій раді компанії представлятимуть перший заступник міністра економічного розвитку та торгівлі Юлія Ковалів та екс-міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин", - повідомили в НАК.

Реклама:

Крім того, у повідомленні йдеться, що всі члени наглядової ради мають значний досвід роботи на керівних посадах у провідних компаніях в нафтогазовій галузі та у фінансовому секторі.

 

"Команда Нафтогазу вітає формування ефективної та незалежної наглядової ради компанії, що не тільки дозволить наблизити механізми її корпоративного управління до стандартів ОЕСР, але й забезпечити незмінність шляху на перетворення Нафтогазу в прозору та ефективну енергетичну компанію",- зазначив голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

Як повідомлялося, на посаду голови наглядової ради "Нафтогазу" можуть призначити або екс-міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина, або першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Юлію Ковалів.

Як відомо, раніше Кабмін затвердив новий статут Нафтогазу, положення про наглядову раду компанії та положення про правління компанії, що діятимуть протягом перехідного періоду до 1 квітня 2017 року.

Також було затверджено ці документи у редакції, що діятиме з 1 квітня 2017 року.

Внаслідок цих змін незалежна наглядова рада "Нафтогазу" вперше отримує безпрецедентно широкі повноваження та відповідальність щодо контролю над діяльністю правління компанії.

Зокрема, наглядовою радою будуть створені комітети з питань аудиту, питань етики та комітет з призначень та винагород.

Також наглядова рада опікуватиметься питаннями комплексу, ризик-менеджменту та запобігання корупції.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: