Lucky Labs оцінила втрати IT-галузі від перевірок у 40 мільйонів доларів

Середа, 20 квітня 2016, 19:34

Представники міжнародної групи IT-компаній Lucky Labs заявили про 40 млн доларів втрат IT-галузі від перевірок силових структур і направили петицію президенту Петру Порошенку.

Про це представники компанії заявили на прес-конференції в середу, говориться в прес-релізі LuckyLabs.

"IT-компанія LuckyLabs оцінила збиток галузі від незаконних перевірок силових органів в 40 млн доларів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, за даним фактом від імені компанії спрямована петиція на ім'я президента Петра Порошенка з вимогою припинити незаконні обшуки в офісах IT-компаній.

Реклама:

Крім того, представники LuckyLabs виступили з ініціативою ввести посаду уповноваженого у справах IT-галузі для правового каналу комунікації між державними органами і індустрією.

"На сьогодні наша компанія і IT-галузь в цілому переживає дуже важкий період. Переслідування айтішників держорганами і недобросовісна конкурентна боротьба ставлять під загрозу всю ту роботу, яка була зроблена з розвитку IT індустрії в нашій країні", - заявив Кирило Сигида, комерційний директор компанії LuckyLabs.

За його словами, за 2015-2016 роки IT-компанії понад 20 разів обшукувалися СБУ, податковими органами та іншими силовими структурами.

"Це відразу позначилося на доходах компаній і зірвало кілька важливих контрактів. В цілому IT-галузь втратила близько 40 млн доларів", - сказав Сигида.

"12 мільйонів доларів - збитки від вилучення обладнання, пошкодження особистих речей, майна і техніки співробітників, блокування рахунків компанії. Навіть для невеликої компанії, що нараховує в штаті близько 40 співробітників, день простою коштує близько 6-10 тисяч доларів", - додав він.

Як повідомлялося, 14 квітня IT-компанія Lucky Labs заявила, що вже другий день поспіль в офісах компанії представники Служби безпеки проводили обшуки і вилучали техніку.

За даними прес-служби компанії, спецслужби вилучили з офісу Lucky Labs всю документацію і понад 50 комп'ютерів, також заблоковані всі рахунки компанії.

Адвокат компанії Ігор Черезов заявив, під час обшуку було допущено кілька процесуальних порушень.

Зокрема, постанову суду про дозвіл обшуку офісу на вул. Краківській у Києві було пред'явлено представникам компанії через дві години після його початку і необґрунтовано грубого вторгнення в офіс, а постанову суду на обшук офісу в бізнес-центрі "Леонардо" взагалі надано не було.

Lucky Labs - міжнародна група IT-компаній, що займається розробкою програмного забезпечення понад 10 років. Її центральний офіс розташований у Києві, в роботі задіяно понад 500 працівників.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: