"Артемсіль" за 45 мільйонів купила мішки дорожче ринку

П'ятниця, 1 квітня 2016, 15:31

ДП "Артемсіль" 23 березня уклало низку угод про поставку упаковки на суму 44,94 млн гривень.

Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", передають "Наші гроші".

ТОВ "Торговий дім Хімтек-Пласт" і ТОВ "Амалтея" отримають по 17,86 млн гривень за поліпропіленові мішки різного об’єму.

ТОВ "Мега Пак Лтд" поставить мішків із поліетиленовим вкладишем та без нього на 9,22 млн гривень. Закупівельні ціни дещо вищі від ринкових.

Реклама:

Мішки на 10 кг купили по 2,34 гривні за штуку, тоді як в інтернет-магазинах вони коштують 1,45-2,30 гривні за штуку. Мішки на 50 кг, придбані по 5,40 гривні за штуку, продаються по 3-4,85 гривні за штуку.

Вільногірський "Торговий дім Хімтек-Пласт", створений у грудні 2015 року, належить Володимиру і Вадиму Костюкам.

Володимир Костюк разом із Юрієм Костюком володіють ТОВ "Хімтек-Пласт", яке виробляє поліпропіленові мішки та є правонаступником кримського ТОВ "Хімтек".

Найбільша частка "Амалтеї" належить Сергію Рибачку і ПАТ "Херсонський завод "Прилад", яким він же володіє через МПП "Тайфун".

Рибачок раніше був головою правління ВАТ "Херсонський бавовняний комбінат", яке з 2013 року перебуваєу стані припинення. Нині він є інвестором комбінату. Харківський "Мега Пак Лтд" записано на дніпропетровське ТОВ "Клайм".

"Клайм" заснували Вікторія Кузенкова, корпорація "КМС Інтернешнел Груп, Інк." (США) Юрія  Кузенкова і ТОВ "Квалітет-Плюс", що належить Сергію Федорову і вірґінській "Гектор Партнерс Лтд".

Раніше колишній директор ДП "Артемсіль" Денис Фоменко, розповів ЕП про те, що міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко привертав кураторів-бізнесменів, які повинні були стежити за директорами держпідприємств.

Нагадаємо, що за даними розслідування програми "Схеми", обсяг продажів продукції державного підприємства "Артемсіль" в 2015 році через приватних посередників склав 568,8 тисяч тонн, або 81,9% від загального обсягу реалізації.

Як відомо, у січні Національне антикорупційне бюро почало розслідування проти топ-менеджменту компанії "Артемсіль",підозрюючи їх в обслуговуванні інтересів перекупників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: