У НАБУ взялися за "Артемсіль" через використання "прокладок"

Вівторок, 26 січня 2016, 17:28

Національне антикорупційне бюро почало розслідування проти топ-менеджменту компанії "Артемсіль", підозрюючи їх в обслуговуванні інтересів перекупників.

Про це з посиланням на визначення Солом'янського суду, передає видання "Перша інстанція".

Згідно з судовими матеріалами, детективи НАБУ розслідують факти зловживання посадовими особами держпідприємства "Артемсіль", що призвело до тяжких наслідків.

Встановлено, що в 2014-2015 роках ДП "Артемсіль" реалізовувало сіль не кінцевим користувачам, а приватним посередницьким підприємствам: "Торговий Дім Артемсіль", "Торговий Дім Укрснабресурс", "К-2" Інвестмент", "Укрсільінвест", "Торговий дім Плюс" , "Укрпродукт", "Трітек Груп", "Торговий Дім Біарріц", "Костанзо", "Ліма-Соль", "Сіль України", "Артемсіль Регіони-СК" та іншим.

Реклама:

Як дізналися слідчі, зазначені підприємства скуповували сіль на "Артемсолі", а потім через тендерні процедури перепродували державним та комунальним підприємствам за завищеною вартістю. В середньому, в 1,96 рази вище.

У грошовому вираженні розмір збитку державним і комунальним підприємствам у вигляді необґрунтовано завищеної вартості перевищив 37 млн гривень.

Керівники держкомпанії підозрюються у зловживанні службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди для представників приватних підприємств-посередників.

ДП "Артемсіль" - найбільше підприємство з видобутку та реалізації повареної солі (NaCl) на території Центральної та Східної Європи. Виробничі потужності ДП "Артемсіль" знаходяться в Соледарі (Донецька обл). Підприємство експортує продукцію в 22 країни. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: