Порошенко підписав закон, який запускає приватизацію

П'ятниця, 4 березня 2016, 16:43

Президент Петро Порошенко підписав Закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення процесу приватизації", прийнятий Верховною Радою 16 лютого цього року.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Документом вдосконалюються положення Закону "Про приватизацію державного майна" задля досягнення прозорості та відкритості приватизаційного процесу, посилення захисту національних інтересів у процесі реформування відносин власності.

Зокрема, забороняється участь у приватизації юридичним та фізичним особам, які зареєстровані в державах, що визнані Верховною Радою державою-агресором або щодо яких застосовано санкції відповідно до законодавства, та юридичним особам, власниками яких є резиденти держави-агресора.

Реклама:

Також передбачається можливість залучення за рішенням уряду до підготовки до приватизації та продажу стратегічних підприємств радників у порядку, встановленому Кабінетом міністрів, що сприятиме проведенню приватизаційних процедур відповідно до міжнародних стандартів.

Також із закону "Про приватизацію державного майна" виключаються норми стосовно обов’язкового пропонування для продажу на фондових біржах пакета акцій акціонерних товариств розміром 5-10% статутного капіталу до проведення конкурсу.

"Це дасть змогу запобігти дробленню пакетів акцій та пришвидшить процес приватизації", - йдеться у повідомленні.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування. За його реалізацію відповідає Фонд державного майна України.

Як відомо, Верховна Рада 16 лютого прийняла вцілому законопроект, необхідний для старту приватизації.

Як повідомлялося раніше, за пропозиціями уповноважених органів управління в перелік державного майна, що підлягає приватизації,були включені 342 об'єкта.

Нагадаємо, 9 жовтня Кабмін продовжив на 2016 рік дію базового постанови про проведення приватизації в 2015 році, оскільки уповноважені органи управління держмайном не передали всі активи у ФДМУ.

Економічна правда

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!