"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Електромобілі Tesla паркуватимуться без водія за кермом

Середа, 16 березня 2016, 14:20

У 2018 роцi електромобіль Tesla можна буде викликати практично з будь-якого місця, навіть через усю країну.

Про це заявив генеральний директор компанії Елон Маск, пише electrocars.

"Зрештою, ви зможете викликати ваш автомобіль з будь-якої точки світу, наскiльки вiн фiзично може дістатися до вас", - сказав Маск.

За його словами, Tesla вже представила оновлене бездротове з`єднання, яке дозволяє автомобілю без водiя за кермом заїжджати на паркінг й залишати його.

Реклама:

Функція називається "Заклик" (Summon), і для Tesla фундаментальне значення має зробити електромобілі автономними. Це зручно для пересування у дуже обмеженому просторi, пише видання.

Як зазначається, при натисканні на відповідну кнопку машина самостiйно здатна відкрити ворота гаража, в’їхати в нього і закрити за собою ворота.

"Також за командою водія авто саме відкриє гараж, заведеться, виїде з нього і буде чекати на власника на вулиці. Правда, поки воно здатне переміщатися в цьому режимі виключно по прямій", - йдеться у повідомленні.

Крім того, вже є автопілот, який дозволяє автомобілю триматися чітко позначених смугами руху ліній.

Автопілот працює за допомогою камер, радара, ультразвукових сенсорів і навігаційної карти, на якій він визначає положення автомобіля і прокладає маршрут, маневруючи в потоці машин.

Tesla також працює над створенням зарядної руки, яка може підключити себе, коли ви поставили автомобіль у гараж, і вам не потрібно слідкувати за ним там, щоб переконатися, що він заряджається.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що електромобілі Tesla Model S отримають оновлення програмного забезпечення, яке дозволить водіям скористатися режимом автопілоту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: