"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Tesla запустила автопілот для електромобілів

Четвер, 15 жовтня 2015, 13:34

Електромобілі Tesla Model S 15 жовтня отримають оновлення програмного забезпечення, яке дозволить водіям скористатися режимом автопілоту.

Про це повідомляється на сайті виробника, передає Slon.ru.

Автомобілі Tesla з 7-й версією програмного забезпечення не будуть повністю автономні. Однак вони можуть самостійно змінювати смугу руху при включенні поворотника і паркуватися паралельно іншим машинам.

Крім цього, автопілот зможе керувати автомобілем під час руху по прямій дорозі, вимірюючи відстань і швидкість інших машин.

Реклама:

Електромобілі Model S, оснащені необхідним набором сенсорів, перебувають у провадженні вже рік, але тільки тепер програмна сторона визнана безпечною для використання.

Тим не менш, водіям все одно рекомендується не прибирати руки з керма під час роботи автопілоту, так як у випадку аварії відповідальність лежатиме на водієві.

Оновлення можна буде завантажити по бездротових мережах. Його вартість становитиме 2500 доларів. За словами глави компанії Ілона Маска, оновлення всіх автомобілів Tesla до 7-й версії займе не більше п'яти днів. У наступній версії ПЗ автомобіль зможе самостійно паркуватися в гараж і виїжджати звідти.

Крім того, Маск заявив, що через три роки в компанії планують створити систему керування автомобілем, яка дозволить водієві спати протягом всього маршруту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: