Абромавичус вирішив піти у відставку. Одна з причин - Кононенко

Середа, 3 лютого 2016, 10:17

Міністр економічного розвитку та торгівлі Айварас Абромавичус заявив про своє звільнення з посади міністра економічного розвитку та торгівлі.

Про це він заявив на брифінгу.

"У мене і моєї команди немає бажання бути ширмою для відвертої корупції або підконтрольними маріонетками для тих, хто хоче в стилі старої влади встановити контроль над державними грошима. Я не хочу їздити в Давос, розповідати їм про наші успіхи, в той час як за нашою спиною вирішуються якісь питання в інтересах окремих людей", - сказав він.

"Ці люди мають імена. І одне з цих імен я вам зараз озвучу. Це Ігор Кононенко", - додав міністр.

Реклама:

За словами Абромавичуса, протягом року Кононенко активно лобіював своїх людей на посаду гендиректора "Укртрансхімаміака".

Крім того, як зазначив міністр, Кононенко мав безпосередній інтерес в цій компанії і замість того, щоб допомогти звільнити регіонала Бондика завів своїх людей, які в підсумку спільно управляють цим підприємством.

"Депутат від БПП, безпосередньо підконтрольний Кононенко, тиснув на призначення в "Укрзовнішінформі", підприємствах порошкової металургії і національного агентства акредитації та кількох інших підприємств".

За словами міністра, кульмінацією цього кадрового свавілля і бажання повного підпорядкування потоків стало бажання мати свого заступника у міністерстві економіки, відповідального за "Нафтогаз" та інші держпідприємства.

"Кандидат два дні тому приніс повний пакет документів для призначення і заявив: "Я ваш новий заступник, я в команді Кононенко і моя кандидатура погоджена",- пояснив Абромавичус.

Після цього, за словами міністра, йому надійшов дзвінок з Адміністрації президента з рекомендацією взяти цю людину, а також ще одну на посаду заступника міністра.

"На що я відповів, що я частиною цього деребану не буду. І попросив щоб мене звільнили з посади міністра. У підсумку, Кононенко заявив, що фракція заслухає мою доповідь та розгляне питання про відставку", - зазначив Абромавичус.

Абромавичус вирішив полегшити задачу Кононенко і сам подав заяву про відставку.

"Ми з командою готові йти негайно, і ні в якому разі не хотіли б затягувати цей процес на тижні або на місяці. Тому я прошу ВР проголосувати за мою осставку вже завтра", - наголосив міністр.

Як відомо, 11 грудня 2015 року міністр інфраструктури Андрій Пивоварський заявив, що йде у відставку.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: