"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Прохоренко розповів про оборудки в "Укргазвидобуванні"

П'ятниця, 29 січня 2016, 20:35

Голова правління ПАТ "Укргазвидобування" оприлюднив інформацію про оборудки, які здійснювалися за часів роботи колишнього менеджменту компанії.

Про це голова правління "Укргазвидобування" повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Влітку "Укргазвидобування" - це був такий дрейфуючий безпорадний корабель з пробитим дном. Видобуток падав. Перспектив зростання нуль, тому що останні 5 років інвестиції в розвідку, видобуток були мінімальні - тільки на підтримання саме того рівня 14,5-15 млрд кубометрів", - написав він.

За його словам, на той момент на рахунках залишилось 500 тисяч гривень з 3 млрд кредитного портфелю, 1 млрд фактично був в дефолті - вже півроку компанія не платила відсотки, не кажучи про погашення тіла.

Реклама:

Голова "Укргазвидобування" також навів приклад того, як з компанії виводилися гроші.

"В травні 2015 року 373 млн гривень були виведені на депозит в "Банку Інвестицій та заощаджень". На протязі місяця до мого приходу були нашвидкоруч проведені сумнівні тендери загалом на 100 млн гривень", - зазначив Прохоренко.

"На хитрій операції з закупівлі морського койлтюбінгу для потреб нашого "Полтавагазвидобування" намагалися вкрасти 54 млн гривень. На закупівлі обладнання КІПіА для Шебелинського заводу намагалися вкрасти 36 млн гривень. І далі і далі - список оборудок дуже довгий", - написав він.

Він наголосив, що щось вже вдалося повернути, а за щось компанія продовжує судитися.

"Крім цього, був ряд судових справ по стягненню з "Укргазвидобування" сотень мільйонів гривень. При цьому попереду ясно маячив привід багатомільярдних виплат за новою ставкою ренти 70% - лише в серпні 2015 року компанія повинна була сплатити 4 млрд гривень ренти. 4 млрд, яких, завдяки оборудкам, у компанії просто не було", - підсумував голова "Укргазвидобування".

Нагадаємо, що на Погоджувальній раді голова депутатської групи "Воля народу" Ярослав Москаленко повідомив, що оклад голови правління ПАТ "Укргазвидобування" Олега Прохоренко, разом з бонусами становить майже мільйон гривень на місяць.

Прохоренко підтвердив ЕП, що його оклад дорівнює 398 тисячам, додавши, що ніяких надбавок і бонусів він не отримує.

Нагадаємо, що голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв отримує зарплату близько 1,5 тисячі євро на місяць.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: