Суд повністю зняв арешти з рахунків і газу "Нафтогазвидобування"

Понеділок, 11 січня 2016, 13:52

30 грудня Печерський суд Києва зняв арешт з рахунків компанії "Нафтогазвидобування" в шести українських банках.

Про це стало відомо з двох визначень Печерського суду Києва від 21 грудня і від 30 грудня 2015 року, розміщених в Єдиному реєстрі судових рішень, пише "Перша інстанція".

Як повідомлялося, декількома днями раніше той же суд скасував арешт з вуглеводнів, які були видобуті на свердловинах Мачухского і Семиренківського родовищ.

Арешт на 15 рахунків "Нафтогазвидобування" в шести українських банках був накладений в середині червня минулого року.

Реклама:

Тоді ж у компанії були арештовані вуглеводні, видобуті на свердловинах Мачухского родовища і свердловинах Семиренківського родовища.

Санкція була застосована в рамках кримінального розслідування про ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

За рішенням суду, видобувному підприємству заборонялося використовувати або відчужувати видобутий газ, користуватися рахунками.

У суді юристи "Нафтогазвидобування" доводили, що розмір збитку державі від несплати податків не сходиться з арештованими сумами на рахунках компанії.

Більше того, слідчими навіть не було встановлено, скільки грошей знаходилося у "Нафтогазвидобування" в банках (сума в судових документах не уточнюється).

Суддя Володимир Карабань погодився з цими та іншими доводами, знявши арешт з усіх рахунків компанії 30 грудня 2015.

Аналогічним результатом для "Нафтогазвидобування" закінчився і другий суд, де її юристи оскаржували заборону на відчуження вуглеводнів, видобутих компанією на Семиренківському і Мачухском родовищах.

Нагадаємо, раніше Печерський суд Києва за позовом представника ПАТ "Нафтогазвидобування" скасував арешт вуглеводнів, видобутих на Семиренківському родовищі в Полтавській області.

Як відомо,  "Нафтогазвидобування" була заснована в 1999 році екс-депутатом від Партії Регіонів Миколою Рудьковським у партнерстві з Петром Порошенком. На початку 2000 - 50%-ва частка Порошенка в проекті перейшла Нестору Шуфричу.

У квітні 2013 року Донбаська паливно-енергетична компанія, яка входить до групи СКМ Ріната Ахметова, збільшила частку в "Нафтогазвидобуванні" з 25% до 50%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: