"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Пивоварський розповів, чому пішов у відставку

П'ятниця, 11 грудня 2015, 15:51

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський заявив, що з самого початку планував очолювати відомство не більше одного року.

Про це міністр розповів в інтерв'ю "ЛігаБізнесІнформ".

"Коли я приходив в міністерство, для себе відвів один рік життя, який хотів витратити на служіння державі. Про це я домовлявся зі своєю сім'єю. Ефективність своєї роботи я бачив у створенні команди. Вважаю, це вдалося зробити - була створена дуже якісна команда" , - сказав Пивоварський.

За його словами, в міністерство прийшло багато волонтерів, які були готові залишатися і працювати в держструктурі, якби було нормальне фінансування.

Реклама:

"Покликавши їх працювати, я їм постійно говорив: скоро буде фонд, який дозволить отримувати за роботу справедливу зарплату. Пройшов рік: фонду немає, зарплат немає, бюджет на наступний рік міністерству урізали (був 23 млн гривень, буде 20 млн гривень - Ред.)", - заявив міністр.

Пивоварський також зазначив, що остання надія на створення фонду зникла влітку. "Європейці планували виділити 90 млн євро на зарплати новим чиновникам, але в якийсь момент вирішили ці гроші направити на децентралізацію", - сказав міністр.

"Я прекрасно розумію, що я настільки сильний, наскільки сильна моя команда. З середини літа від нас почали йти люди. Більшість з них просто не побачили світло в кінці тунелю з питання справедливої сатисфакції. Хтось повернувся в бізнес, хтось поступив на навчання в зарубіжні бізнес школи. Зараз я не бачу, яким чином мені мотивувати далі людей ", - заявив він.

"Ще один момент: складнощі у спілкуванні з нашим політикумом. Ми вектор розвитку задали і наступний міністр, напевно, повинен буде більше часу витрачати на роботу саме з парламентаріями. Напевно, це має бути людина більш досвідчена в політичних іграх, ніж я", - додав Пивоварський.

"Третій фактор - причини особистого характеру, пов'язані з оплатою моєї праці. Мені необхідно буде після певного відпочинку повертатися в бізнес і починати знову заробляти гроші для утримання сім'ї", - підсумував він.

Як відомо, у п'ятницю Пивоварський повідомив, що вирішив піти з посади міністра інфраструктури.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!