"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На Одеській митниці затримали чиновницю за хабар

Середа, 14 жовтня 2015, 18:41

Керівник відділу тарифів Одеської митниці була затримана при отриманні великого хабара.

Про це 14 жовтня у Facebook повідомив глава Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі. 

"Я вже попереджав, що в результаті останньої постанови уряду створилась велика корупційна годівниця для тих митників, яким дали безмежне право самим визначати тарифи", - зазначив Саакашвілі.

Він додав, що вимагає якнайшвидшого призначення нового керівника Одеської митниці.

Реклама:

"І ми наведемо там лад в лічені дні", - заявив губернатор. 

Пізніше журналісти "Слідство.Інфо" повідомили, що 13 жовтня, працівники СБУ та ГПУ затримали заступницю начальника Одеської митниці Ларису Ареф'єву.

"Жінку схопили на гарячому в її кабінеті, коли вона отримувала хабар у 50 тисяч доларів", - йдеться у повідомленні "Слідство.Інфо" на сторінці в Facebook.

"За нашими даними, за дозвіл оформлювати товар на митниці без урахування постанови Кабінету міністрів №724, згідно з якою усі товари тепер мають розмитнювати не за фактичною, а за заздалегідь визначеною ДФС ціною, заступниця вимагала по тисячу доларів за контейнер", - зазначили журналісти.

натиснути для збільшення 

Як писала ЕП, наприкінці вересня Одеська митниця потрапила під пильну увагу громадськості через конфлікт між головою Одеської ОДА та головою ДФС Романом Насіровим.

Зокрема, Саакашвілі звинуватив Насірова у блокуванні роботи митниці постановою №724, "згідно з якою усі товари почали розмитнювати не за фактичною, а за заздалегідь визначеною ДФС ціною", у зв'язку з чим оформлення на всіх митницях було паралізовано.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!