Росія звертатиметься до суду стосовно боргу України

Вівторок, 13 жовтня 2015, 18:59

Росія наполягає на тому, що кредит Україні не можна погашати на комерційних умовах, і заявляє, що Москва має намір звертатися до арбітражних судів із питання погашення українських облігацій.

Про це повідомив глава Мінфіну Антон Силуанов, передає "Інтерфакс-Україна".

"На зустрічі з українським колегою я позначив позицію, що борг України перед Росією є офіційним і не може розглядатися як комерційний борг, переговори стосовно якого нині веде керівництво України. Це борг уряду урядові, його надавали на неринкових умовах, приблизно удвічі нижче за вартість боргу України в період надання цих грошей", - сказав Силуанов.

Він наголосив, що кредитні ресурси, надані Україні, "у нас враховані під час формування бюджету на наступний рік та наступні періоди".

Реклама:

"Тому ми звертатимемося відповідно до умов випуску цих облігацій України до арбітражних судів, їх було випущено за англійським правом", - сказав глава Мінфіну.

Нагадаємо, як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін заявив, що йому незрозуміла логіка дій України і МВФ з питання погашення боргу перед РФ і закликав МВФ надати Україні додаткові кошти для його погашення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: