Путін закликав МВФ надати Україні кошти для погашення боргу перед РФ

Вівторок, 13 жовтня 2015, 17:33

Президент РФ Володимир Путін заявив, що йому незрозуміла логіка дій України і МВФ з питання погашення боргу перед РФ і закликав МВФ надати Україні додаткові кошти для його погашення.

Про це він заявив на нараді з членами уряду, передає "Інтерфакс-Україна".

"Мені не дуже зрозуміла логіка дій наших партнерів, тому що всі добре знають, що Росія приймає по лінії МВФ участь у кредитуванні України. Наш внесок у зусилля МВФ продовжується, ми не зупиняємо допомогу Україні по лінії фонду", - сказав Путін.

Крім того, нагадав президент, "ми давно вже отримали право вимагати виплату цього боргу, раніше грудня, маючи на увазі, що наступили умови відповідно до нашого контракту з надання цього кредиту".

Реклама:

"Але ми не робили цього саме для того, щоб не ставити наших українських партнерів в скрутне становище і не посилювати їх і без того складну ситуацію в економіці. Але гроші наші нехай повернуть", - підкреслив Путін.

"Так чому МВФ не хоче додати Україні ці три мільярди, щоб вона могла розплатитися?" - задався питанням президент РФ.

Президент РФ висловив подив з приводу того, навіщо МВФ "міняти свої правила під конкретну країну, руйнуючи по суті справи саму систему, правила функціонування МВФ".

Він попросив главу Мінфіну поговорити з колегами з МВФ про це.

"Мені здається легше піти по такому шляху: додати Україні три мільярди, щоб вона могла розплатитися, і всі були задоволені, працювали в спокійному режимі. Тому що за зміною цих правил на користь однієї з країн можуть послідувати вимоги змінити ці правила для інших держав", - сказав Путін.

Він закликав "в спокійному режимі всі ці питання ще раз обговорити і знайти рішення, щоб не перекладали на нас знову всі проблеми".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: