"Газпром" відновив постачання газу до України

Понеділок, 12 жовтня 2015, 10:35

"Газпром" отримав від "Нафтогазу України" 234 мільйони доларів передоплати за постачання газу в жовтні і відновив експорт газу до України після тримісячної перерви.

Про це повідомив журналістам глава "Газпрому" Олексій Міллер, пишуть "РИА Новости".

"Сьогодні о 10.00 "Газпром" почав постачання газу до України. Від НАК "Нафтогаз України" отримано передоплату в обсязі 234 млн доларів з обіцяних 500 мільйонів доларів у жовтні. Україна запросила максимальний режим поставки - 114 мільйона кубометрів на добу, що відповідає річному відбору газу Україною 52 млрд кубометрів", - сказав Міллер.

Як повідомлялося, в п'ятницю, 25 вересня  РФ, ЄК і Україна погодили умови нового зимового пакета для України. Україна закупить в жовтні 2 млрд кубометрів газу для закачування в ПСГ.

Реклама:

Необхідні грошові кошти - орієнтовно 500 млн доларів будуть надані українським урядом "Нафтогазу", а "Нафтогаз" використає ці кошти для закупівлі газу в "Газпрому".

Російський уряд зобов'язується знизити ціну газу для України в четвертому кварталі 2015 року і в першому кварталі 2016 року до рівня, конкурентного з суміжними державами, шляхом зниження експортного мита.

Єврокомісія зобов'язується продовжувати зусилля із мобілізації необхідного фінансування від європейських і міжнародних фінансових інститутів для закупівлі газу впродовж зимового періоду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!