"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрнафта" виплатила 200 мільйонів гривень дивідендів

Четвер, 1 жовтня 2015, 12:30

Найбільша нафтовидобувна компанія "Укрнафта" виплатила 200 млн гривень дивідендів за 2014 рік.

Про це повідомив журналістам глава компанії Марк Роллінз в четвер в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Вже цього тижня виплатили частину дивідендів за 2014 рік - 200 млн гривень. Дивіденди за 2014 рік поки виплатили неповністю - планується завершити до кінця цього тижня або на початку наступного", - сказав він.

Роллінз додав, що надалі компанія працюватиме над виплатою дивідендів за інші періоди, а також протягом місяця проведе переговори з урядом про виплату податкової заборгованості.

Реклама:

"Протягом наступних 30 днів плануємо обговорити з урядом виплату податків і досягти плану, як це виконати", - сказав він.

Роллінз уточнив, що зараз у компанії немає достатніх коштів для виплати і дивідендів і податків.

Новий глава "Укрнафти" повідомив, що планує в січні-лютому 2016 року представити програму розвитку "Укрнафти", в якій більший акцент робитиметься на видобуток газу.

Роллінз додав, що пропонуватиме акціонерам у майбутні періоди відмовитися від частини дивідендів і вкласти ці кошти в розвиток "Укрнафти".

Як повідомлялося, 28 вересня наглядова рада нафтовидобувної компанії "Укрнафта" підписала трудовий контракт з головою правління Марком Роллінзом.

У контракті зазначено, що керівник компанії повинен погодитися не пізніше 3 жовтня 2015 року повернути до бюджету 600 млн гривень дивідендів за 2014 рік. Дивіденди за 2011-2013 роки в сумі 1,8 млрд гривень уряд вимагає до кінця поточного року.

Раніше "Укрнафта" відмовлялася виплачувати державі 1,8 млрд гривень дивідендів за три останні роки, посилаючись на те, що "Нафтогаз" забрав у неї газу на 2,6 мільярда гривень.

Уряд України через "Нафтогаз України" контролює 50% + 1 акцію "Укрнафти", структури бізнесмена Ігоря Коломойського - 42%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: