До Ради внесли законопроекти для реструктуризації боргу

Середа, 9 вересня 2015, 18:34

Кабінет міністрів вніс До Верховної Ради пакет законопроектів, необхідних для успішного завершення реструктуризації зовнішнього боргу країни.

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

Тексти законопроектів наразі відсутні на сайті парламенту.

Раніше міністр фінансів Наталія Яресько заявила, що Мінфін погодив із спеціальним комітетом кредиторів пакет законопроектів, необхідних для успішного завершення реструктуризації зовнішнього боргу країни.

Реклама:

Яресько уточнила, що пакет законопроектів складається з трьох документів.

По-перше, зміни до Бюджетного кодексу, де буде врегульовано питання випуску, обслуговування і погашення державних деривативів і визначено пріоритетність реструктуризованих боргів по відношенню до боргів, які не взяли участі в запропонованій боргової операції.

По-друге, поправки до закону про цінні папери та фондовий ринок, в яких передбачено введення цього нового виду цінних паперів - державних деривативів, а по-третє - зміни до Податкового кодексу, де передбачені правила оподаткування доходів платників податків, що є позичальниками за гарантованими державою кредитами.

Глава Мінфіну нагадала, що після прийняття законів умови реструктуризації повинні бути схвалені власниками кожної серії єврооблігацій, включених в процес реструктуризації під час проведення окремої юридичної процедури.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: