"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінфін погодив з кредиторами законопроекти для реструктуризації боргу

Вівторок, 8 вересня 2015, 14:54

Міністерство фінансів погодило із спеціальним комітетом кредиторів пакет законопроектів, необхідних для успішного завершення реструктуризації зовнішнього приватного боргу країни, у тому числі про випуск державних деривативів, виплати за якими прив'язані до темпів зростання ВВП.

Про це повідомила міністр фінансів Наталія Яресько на розширеному засіданні Кабміну в Києві у вівторок за участю президента, передає "Інтерфакс-Україна".

"Зазначені законопроекти вже узгоджені зі спеціальним комітетом кредиторів. Тому я прошу підтримати, відпрацювати і передати на розгляд Верховної Ради зазначені законопроекти, які мають технічний характер, проте є невід'ємною важливою частиною успіху наших колективних зусиль в реструктуризації боргу", - сказала глава Мінфіну.

Яресько уточнила, що пакет законопроектів складається з трьох документів.

Реклама:

По-перше, зміни до Бюджетного кодексу, де буде врегульовано питання випуску, обслуговування і погашення державних деривативів і визначено пріоритетність реструктуризованих боргів по відношенню до боргів, які не взяли участі в запропонованій боргової операції.

По-друге, поправки до закону про цінні папери та фондовий ринок, в яких передбачено введення цього нового виду цінних паперів - державних деривативів, а по-третє - зміни до Податкового кодексу, де передбачені правила оподаткування доходів платників податків, що є позичальниками за гарантованими державою кредитами.

Як уточнили агентству в Мінфіні, в останньому законопроекті мова йде про нульове оподаткування формального прибутку, який буде зафіксований в балансах цих підприємств за підсумками реструктуризації.

Глава Мінфіну нагадала, що після прийняття законів умови реструктуризації повинні бути схвалені власниками кожної серії єврооблігацій, включених в процес реструктуризації під час проведення окремої юридичної процедури.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: